Dijitalleşme Yolunda Türkiye 2021 raporu yayımlandı!
Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye
Dijitalleşme Yolunda Türkiye 2021 raporu yayımlandı!
Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye tarafından yayınlanan rapora ilişkin Basın Açıklaması :
Teknoloji, sınırları hayal dünyamız ile çizilen her şeyi gerçeğe dönüştürebiliyor. İçinde bulunduğumuz dönemde dijital çözümlerin hayatı ne kadar kolaylaştırdığı ve dijital ihtiyaçların günden güne hızlanarak devam ettiği gözleniyor.
Devlet, iş dünyası ve vatandaşlar olarak, hayatımızın neredeyse her alanında fiziksel ve dijital hizmetleri hiç olmadığı kadar birlikte kullanmaya alıştığımız bu dönemde yeni gerçeklikte başarılı olmak ve farklı bir küresel tehditle karşı karşıya kalınması durumunda ortaya çıkacak riski daha hızlı yönetebilmek adına dijital direnç geliştirmemiz gerekiyor.
Bu bağlamda, Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye iş birliği ile hazırladığımız “Dijitalleşme Yolunda Türkiye-2021” araştırmasını sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Rapor, dijitalleşme trendlerini derinlemesine analiz ederken, Türkiye için yol haritası çizerek hedeflere ilişkin önerilerde bulunuyor.
Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunun ana yapı taşları RPA’den akıllı otomasyona, bulut stratejisinden nesnelerin interneti ve bağlanabilirliğe, siber güvenlikten akıllı şehirlere kadar geniş bir dizi gelişmeden oluşuyor.
Dijitalleşme yolundaki Türkiye’nin 2025 hedefleri ise eğitim (e-devlet kullanım oranının yüzde 80’e ulaşması), bağlanabilirlik, bulut bilişim, dijital servis kullanımının artması, fırsat eşitliği ve girişimci yaklaşımların benimsenmesi gibi önemli başlıkları içeriyor. Detaylı analizler için raporumuzun tamamını bu linkten inceleyebilirsiniz.
Çalışmamızın ülkemiz ve iş dünyasındaki tüm paydaşlarımız için faydalı olmasını umuyoruz.
Saygılarımızla,
Dijital Türkiye Platformu ve KPMG Türkiye
Faruk Eczacıbaşı, Dijital Türkiye Platformu Başkanı
Alper Karaçar, KPMG Türkiye, Şirket Ortağı, BT Lideri ve Kamu Sektörü Lideri Danışmanlık Hizmetleri
Gökhan Mataracı, KPMG Türkiye, Veri ve Analitik Direktörü, Teknoloji Sektör Lider
Dijitallesme-Yolunda-Türkiye-Raporu-2021 ‘e ulaşmak için tıklayınız.
AJANSBT – 19.05.2021
Diğer Yazılar
İŞ İLANI : SATIŞ YÖNETİCİSİ ve ÜRÜN YÖNETİCİSİ
Bitrix24 Türkiye GOLD PARTNER GLOBALNET Firması Ürün Destek Yöneticisi ve Satış Yöneticisi Arıyor… GLOBALNET.com.tr İş İlanına gitmek ve ayrıntılı bilgi edinmek için bu bağlantıya tıklayınız : https://www.globalnet.com.tr/bitrix24_destek_satis_yonetici_is_ilani.html #İŞİLANI #Bitrix24 #GOLDPARTNER #SATIŞYÖNETİCİSİ #ÜRÜNYÖNETİCİSİ
Bizbizze Projesi Gönüllü Kadınlarla Birlikte Bir Gün Değil,Her Gün Kadınların Yanında!
b-fit’in, kadınların ihtiyaçlarına odaklanarak JPMorgan Chase Vakfı desteğiyle kurduğu Bizbizze Kadınlar İçin Fikir ve Destek Ünitesi Projesi;
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK : Sanayi, Girişimci ve Araştırmacılara 2019’da 5 milyar 600 milyon liralık Destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2019’da 5,6 milyar liralık destek – -03 Ocak 2019- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, sanayi, girişimci ve araştırmacılara 2019’da 5,6 milyar lira destek bütçesi kullandırılacağını açıkladı.
KAMU-BİB’19 “DİJİTAL DEVLET” İÇİN TOPLANIYOR
TBD Kamu-BİB’19 “26-29 Ekim 2017” Tarihlerinde Vogue Otel Bodrum’da gerçekleştiriliyor. KAMU-BİB’19 “DİJİTAL DEVLET” İÇİN TOPLANIYOR TBD’NİN GELENEKSEL KAMU-BİB TOPLANTILARININ BU YILKİ TEMASI “DİJİTAL DEVLET” KAMU BİLİŞİMİNİN YOL HARİTASINI ÇİZECEK “GELİN DİJİTAL
PENDİK BELEDİYESİ PARDUS’a GEÇTİ
Pendik Belediyesi, TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sistemi PARDUS’u kullanarak 12 milyon liralık tasarruf ettiğini açıkladı. Pendik Belediyesi, tüm bilgisayarlarında yerli işletim sistemi PARDUS’u kullanarak yabancı şirketlere gidecek bütçenin vatandaşın
Facebook mesajlarınız izleniyor mu?
Mısırlı siber güvenlik araştırmacısı Mohamed A. Baset, Facebook üzerinde yaptığı zafiyet araştırmaları sonrası yeni bir kritik açıklık keşfetti.
