TBD YERLİ ve MİLLİ YAZILIM ENDÜSTRİSİ RAPORU (Sürüm 1.0) yayınlandı.
TBD YERLİ ve MİLLİ YAZILIM ENDÜSTRİSİ RAPORU
TBD Genel Başkanı Rahmi AKTEPE imzalı olarak yayınlanan yazı ile TBD YERLİ ve MİLLİ YAZILIM ENDÜSTRİSİ RAPORU (Sürüm 1.0) yayınlandığına dair bilgi TBD Web Sitesinde yer aldı.
Yazıda belirtidiği şekilde aşağıda aktarmaktayız.
Yerli ve milli yazılım sektörünü güçlendirecek, sektörün gelişmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi yanında yerli yazılıma verilen teşvikler ve standartların belirlenmesi konularında sürdürdüğümüz çalışmalar çerçevesinde ilgili kesimlerce sahiplenen ve gönüllülük esasında yürütülen çalışmaların sonucunda da “YERLİ ve MİLLİ YAZILIM ENDÜSTRİSİ” Raporumuzu hazırladık ve 35. Ulusal Bilişim Kurultayımızda düzenlenen basın toplantısıyla duyurduk. Rapora bu bağlantıdan ya da www.tbd.org.tr web sitemiz Raporlar bölümünden ulaşabilirsiniz.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) olarak, yerli ve milli yazılım sektörünü güçlendirecek, sektörün gelişmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi yanında yerli yazılıma verilen teşvikler ve standartların belirlenmesi konularında sürdürdüğümüz çalışmalar çerçevesinde ilgili kesimlerce sahiplenen ve gönüllülük esasında yürütülen bu çalışmayı önemsemekte ve tüm paydaşların görüş ve önerilerine sunmaktayız.
TBD çatısı altında yürütülen bu değerli çalışmaların hedeflenen sonuçlara ulaşması, Türkiye‘de yerli ve milli yazılımların gelişmesi, tercih edilmesi ve de ihracatının arttırılmasına yönelik her türlü katkı ve desteğimizi sürdürmeye kararlı olduğumuzu bu vesile ile yinelemekteyiz. Zamanla Türkiye’nin Yerli ve Milli Yazılım sektörünün gelişiminin çok hızlı bir ivme kazanacağını, ülkemizde tercih edilmesi ve desteklenmesi yanında ihracatının da artacağını ve cari açığın kapatılmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağına inanmaktayız.
Belli başlı altı ülkenin politikalarında Yazılım Sektörünün durumu ile ilgili ayrıntılı bilgilerin verildiği raporda, Türkiye’de Yazılım Sektörü ve uygulanan politikalar da mercek altına alınmış olup, Ülkemizde yerli yazılıma verilen teşviklerden, yüksek katma değerli ürünlerin elde edilmesinin yolları, yurtdışından sermaye girişlerinin teşvik edilmesi, standartların belirlenmesi gibi konularda değerlendirmeler de raporda yer almaktadır. Kamu kurumlarının milli yazılımlarda karşılaştığı sorunlar, kaynak kodlarının yönetimi, yazılımın dünya standartlarını yakalayarak yüksek teknolojik ürün olmasına kadar kritik birçok konuyu da çözecek görüşlere de raporda yer verilmiştir.
Ülkemizde yerli ve milli yazılımların üretiminin artmasını, kamu kurumlarının yerli yazılımı tercih etmesini ve yazılımda milli ve yerli kavram karmaşalarının son bulmasını amaçlamaktayız. Bilişimde uzun yıllar önce başlatılan yerlilik ve millilik hamlelerinin gerçekleşmesi için de kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğine inanmakta, siber güvenlik başta olmak üzere, yüksek katma değerin oluşturulması ve bilişimde ithalat fazlalığının azaltılması için yerliliğin ve milliliğin önemini birçok kez dile getirmekte, bir yandan da bilişim ekosisteminin gelişimi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Yazılımda yerlilik ve milliliğin nasıl olması gerektiği, katkı oranları hesaplamaları, ürün ve hizmet kriterlerinin ve derecelendirme altyapılarının oluşturulması, Teşvik Destek Mekanizmasının olumlu etkilerinin arttırılması, mevzuatın uygulanması, yeniden düzenlenmesi ve ihtiyaç duyulan genelgelerin çıkarılmasına yönelik olarak tüm taraflarca sağlanacak konsensüs çerçevesinde teknik çalışmaları içeren kapsamlı bir çalıştay yapılmasını önermekteyiz. İlgili tüm kesimlere de bu sürece katkı vermeyi sürdürmesi konusunda çağrıda bulunmaktayız.
Rahmi AKTEPE
TBD Genel Başkanı
Diğer Yazılar
E-TİCARET İşletmeleri ve Hizmet Sağlayıcıları ETBİS ’e Kayıt ve Bildirim Zorunluğu
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından internetten alışveriş yapan tüketicileri korumak, elektronik ticaret yapan tüm işletmeleri kayıt altına almak, e-ticaretin gelişiminin izlenebilmesi ve değerlendirilebilmesi amaçlarıyla 11 Ağustos 2017 tarihinde resmi gazetede
GLOBALNET YERLİ İŞGÜCÜNÜN YANINDA
İNTERNET TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ALANINDA 20 YILI GERİDE BIRAKAN GLOBALNET’İN GENEL MÜDÜRÜ ERTAN BARUT, “DİJİTAL DÖNÜŞÜM YOLCULUĞUNA ÇIKAN KURUM VE KURULUŞLARA TAM DESTEK SUNUYORUZ.” DİYOR. İnternet teknolojileri ve yazılım alanında
BİLİŞİM FİRMASI “YÖNETİCİ SEKRETER” İŞ İLANI
ARANAN POZİSYON : YÖNETİCİ SEKRETER KISA AÇIKLAMA : Birbirine ve şirkete bağlı aile ortamı içerisinde çalıştığımız ofisimizde Tüm ekiplerle uyumlu çalışacak, BAYAN YÖNETİCİ SEKRETER arıyoruz. İŞVEREN ŞİRKET HAKKINDA : GLOBALNET
TBD GENEL BAŞKANI RAHMİ AKTEPE: “TÜRKİYE BİLİŞİMDEKİ DEĞİŞİMİ ACİLEN YAKALAMALI”
TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ BİLİŞİM OLACAK ve TÜRKİYE BİLİŞİME ODAKLANACAK TBD, BİLİŞİME YÖN VERENLERİ ‘BAHAR BULUŞMASI’NDA BİR ARAYA GETİRİYOR.. BİMY24’ün Bu seneki ANA TEMASI : “BİLİŞİMDE GELİŞİM, BİLİŞİMLE GELİŞİM” Türkiye Bilişim Derneği’nin
Futbol teknolojiye “VAR”ım diyor
Modern futbolun çok hızlı oynanması, oyun kurallarının çok sık değişmesi yeşil sahalarda hakem hatalarının artmasına neden oluyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK : Sanayi, Girişimci ve Araştırmacılara 2019’da 5 milyar 600 milyon liralık Destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2019’da 5,6 milyar liralık destek – -03 Ocak 2019- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, sanayi, girişimci ve araştırmacılara 2019’da 5,6 milyar lira destek bütçesi kullandırılacağını açıkladı.
