ERTAN BARUT ŞİDDET İÇERİKLİ SANAL OYUNLAR, SİBER GÜVENLİK, SİBER SAVUNMA KANAL B GÜNE BAKIŞ PROGRAMI
03/08/2018 11301 Views

ERTAN BARUT ŞİDDET İÇERİKLİ SANAL OYUNLAR, SİBER GÜVENLİK, SİBER SAVUNMA KANAL B GÜNE BAKIŞ PROGRAMI

ERTAN BARUT ŞİDDET İÇERİKLİ SANAL OYUNLAR, SİBER GÜVENLİK, SİBER SAVUNMA KANAL B GÜNE BAKIŞ PROGRAMI

TBD Türkiye Bilişim Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ERTAN BARUT, 02.08.2018 Perşembe günü KANAL B GÜNE BAKIŞ Sabah Programı sunucusu SEVAL YILDIRIM’ın konuğu olarak önemli konularda bilgiler verdi.

Programda “Şiddet İçerikli Sanal Oyunlar”, whatsapp üzerinden yayılan şiddet içerikli zararlı sanal oyun MOMO, “İnternet Güvenliği”, “Bilgisayar Güvenli Kullanımı, “Sosyal Medya Güvenli Kullanım”, “Cep Telefonları Güvenli Kullanım”, Sanal ortamda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar, aile bireylerinin internet ve cep telefonu kullanmaları ile ilgili pratik bilgiler, çocukların zararlı oyunlarla ilgilenmesine karşılık ailelerin almaları gereken önlemler ve bir çok konuda ayrıntılı bilgiler aktardı.

Ertan Barut program sırasında, DİJİTAL TÜRKİYE hedefine doğru DİJİTAL DÖNÜŞÜM ‘ü gerçekleştirmek üzere yola çıktığımız bugünlerde internetin ve teknolojinin Türkiye sınırları çerçevesinde herkes tarafından daha yakınen öğrenilmesi ve eğitimlerin verilmesi konusunda ilgililere önemli çağrılar yaptı.

Türkiye’nin SİBER SALDIRILARA karşı ülke olarak kendi SİBER SAVUNMA SİSTEMİNİ kurması gerektiğini, bunun için de tüm ülke bireyleri, özel sektör, devlet ve üniversiteler olarak herkesin teknolojiyi ve güvenli teknoloji kullanımını daha yakından öğrenmesi ve bu siber savunma sistemi kümeleri içerisinde yer alması gerektiğine değinen ERTAN BARUT, GSM Üreticilerine ve Teknolojik Ürün satışı yapan firmalara seslenerek bundan sonra telefonların eğitim verilmeden satılmamasını, mobil uygulamaların da eğitim verilecek şekilde kullanıma yönelik eğitim içerikleriyle satılmasını, sosyal medya platformlarında etkin sosyal medya kullanımı konusunda eğitici bilgiler verilmesi gibi hususlarda ilgililere çağrıda bulundu. Bir şekilde aile bireylerine teknolojiyi etkin, verimli ve güvenli kullanmayı öğretmeliyiz, bu konuda ülke genelinde eğitim seferliği yapmalıyız diyerek Devlet ilgililerine de bu konularda çağrı yaptı.

Konuşması sırasında Youtuber’lara Sosyal Medya, Facebook Twitter Instagram Fenomenlerine seslenerek bu tür zararlı şiddet içerikli uygulamalar, sanal oyunlar vb yazılımlarla ilgili çok fazla haber yapmamalarını, sırf kitlelerine bilgi vermek amacıyla bu zararlı şiddet içerikli oyunlar üreticilerinin zaten istediği türde onların reklamlarına alet olmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşması sırasında aile bireylerine ebeveynlere de seslenerek çocuklarıyla teknolojik iletişim kurmalarıyla ilgili bazı bilgiler aktardı.

Ertan Barut’un katıldığı bu dolu dolu içerikli Kanal B Güne Bakış Programının Videosu yakında yayınlanacaktır.

Previous KAMU-BİB 20 ve BİMY 25 EKİM AYINDA ELA QUALITY OTELDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Sonraki ATILIM ÜNİVERSİTESİ ile YASAD YAZILIM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Diğer Yazılar

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK : Sanayi, Girişimci ve Araştırmacılara 2019’da 5 milyar 600 milyon liralık Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2019’da 5,6 milyar liralık destek – -03 Ocak 2019- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, sanayi, girişimci ve araştırmacılara 2019’da 5,6 milyar lira destek bütçesi kullandırılacağını açıkladı.

Genel

Bizbizze Projesi Gönüllü Kadınlarla Birlikte Bir Gün Değil,Her Gün Kadınların Yanında!

b-fit’in, kadınların ihtiyaçlarına odaklanarak JPMorgan Chase Vakfı desteğiyle kurduğu Bizbizze Kadınlar İçin Fikir ve Destek Ünitesi Projesi;

Genel

TEKNOLOJİ YARIŞMALARI – TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağı olan Teknoloji yarışmaları için son başvuru tarihi 1 Nisan 2018. Havacılıktan otomotive, su altı araçlarından alternatif enerjiye uzanan geniş bir

GİRİŞİMCİLİK

Yazılım Sektörü 50 milyar $’a koşuyor

SABAH GAZETESİNİN 26 MAYIS 2018 tarihli “Yazılım Sektörü 50 milyar $’a koşuyor” Başlıklı haberi

Genel

Futbol teknolojiye “VAR”ım diyor

Modern futbolun çok hızlı oynanması, oyun kurallarının çok sık değişmesi yeşil sahalarda hakem hatalarının artmasına neden oluyor.

Özel Sektör

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN GİRİŞİMCİ, BİLİŞİMCİ KOBİLERE SANAYİCİLERE DESTEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,         Kurban Bayramı öncesinde sanayici, KOBİ ve girişimciler için 16 maddelik destek ve önlem paketini açıklayarak, “Yeni ekonomi modelimizdeki tasarruf ilkeleri