IdeaSoft’a Yeni Yılda Yeni Başarı
E-ticaret yazılımı alanında sektör lideri IdeaSoft, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında ikinci kez yerini aldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye 100 yarışması sonuçlandı. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin katılımıyla 25 Ocak Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilen törende, yazılım sektöründe e-ticaret altyapı sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren IdeaSoft adına ödülü Stratejik Pazarlama Yöneticisi Yasemin Nur Yüce aldı.
Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, düzenledikleri yarışma sonucunda, satış geliri artış hızına göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin 2012-2015 dönemindeki ortalama büyümesinin yüzde 438 olduğunu belirterek, “Bu müthiş bir rakam. Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler.” dedi.
Birlikte Büyüyoruz
IdeaSoft’un kurucuları Seyhun Recep Özkara, Fatih Çalışkan ve Kerem Kaya tarafından yapılan ortak açıklamada “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi arasında 2. kez yer aldığımızı açıklamaktan gurur duyuyoruz. Yarattığımız değerle kendi büyümemizle beraber KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlayarak onların da büyümelerine fırsat veren bir iş modelimiz bulunuyor. Ar-Ge yatırımlarımız ve sektöre getirdiğimiz inovatif bakış açısıyla öncelikli hedefimiz bu dijital dönüşümde üzerimize düşen görevleri yerine getirerek Türkiye’deki e-ticaretin payını arttırmak. Sınır ötesi pazarlarda varlığımızı güçlendirmek ise bir diğer hedefimiz. Sürdürülebilir başarımızın arkasında bugüne kadar emeği geçen bütün çalışanlarımıza, bizi destekleyen çözüm ortaklarımıza ve değerli müşterilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye belirtildi.
Sektörü Domine Ediyor
2005 yılında kurulan IdeaSoft’un şu anda GOSB Teknopark’taki Ar-Ge Şubesi’nde ve Libadiye/İstanbul’daki Genel Merkezi’nde 110 çalışanı bulunuyor. Her geçen yıl büyüyen e-ticaret sektörünün yazılım tarafında faaliyet gösteren şirket, 6000’in üzerinde müşterisine e-ticaret altyapısı sağlayarak %50 pazar payı ile sektörü domine ediyor. Türkiye100’ün yanı sıra Deloitte tarafından açıklanan Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 50 Teknoloji Şirketi arasına üst üste 5 kez girmeyi başaran tek e-ticaret yazılım firması konumunda.

Diğer Yazılar
TEKNOLOJİ GELİŞTİREN GİRİŞİMCİ, BİLİŞİMCİ KOBİLERE SANAYİCİLERE DESTEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kurban Bayramı öncesinde sanayici, KOBİ ve girişimciler için 16 maddelik destek ve önlem paketini açıklayarak, “Yeni ekonomi modelimizdeki tasarruf ilkeleri
Women Techmakers Eskişehir International Women Days 2018
Women Techmakers Eskişehir International Women Days 2018 Her yıl Dünya Kadınlar Günü’ne yakın tarihlerde WTM ekipleri tarafından büyük bir etkinlik düzenleniyor. Dünya kadınlar gününü kutlarken teknoloji bilişim ve mühendislik alanında
Yazılım Sektörü 50 milyar $’a koşuyor
SABAH GAZETESİNİN 26 MAYIS 2018 tarihli “Yazılım Sektörü 50 milyar $’a koşuyor” Başlıklı haberi
DİJİTAL DÜNYA KADINLARI 2020 ETKİNLİĞİ DÜZENLENİYOR
“DİJİTAL DÜNYA KADINLARI 2020” ETKİNLİĞİ DÜZENLENİYOR 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi 4 Mart 2020 ‘de Ankara’da düzenlenecek olan etkinliğin bu yılki teması “Dijital Dünya Kadınları Üretimde, Yönetimde ve Sahada”
Futbol teknolojiye “VAR”ım diyor
Modern futbolun çok hızlı oynanması, oyun kurallarının çok sık değişmesi yeşil sahalarda hakem hatalarının artmasına neden oluyor.
E-TİCARET İşletmeleri ve Hizmet Sağlayıcıları ETBİS ’e Kayıt ve Bildirim Zorunluğu
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından internetten alışveriş yapan tüketicileri korumak, elektronik ticaret yapan tüm işletmeleri kayıt altına almak, e-ticaretin gelişiminin izlenebilmesi ve değerlendirilebilmesi amaçlarıyla 11 Ağustos 2017 tarihinde resmi gazetede
